Novosti

Poruke Briselu i prijateljima u Evropskoj uniji sa Bledskog strateškog foruma

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Predsjednik EPuBIH- Predrag Praštalo po šesti put uzeo je učešće u Bledskom strateškom forumu i na ovaj način prenosimo dio atmosfere i susreta sa učesnicima ovog značajnog internacionalnog foruma.

Nije veliko iznenađenje da u nedostatku novih ideja, ličnosti i vizionarskih programa, sve više građana napušta zemlju, ocjena je više međunarodnih zvaničnika koji učestvuju na Bledskom strateškom forumu, izjavio je Feni predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, jedan od učesnika ovog skupa.

Sagovornici ističu da je to loša poruka Briselu i prijateljima BiH u EU vezano za evropsku perspektivu našeg društva, uzimajući u obzir da se i sama EU sve više bavi svojim problemima, poput BREXITA, jačanja desnice ili ekonomskih odnosa sa SAD-om- rekao je on. Predstojeći izbori 2019. godine za evropski parlament, dodao je Praštalo, takođe neće biti od koristi u procesu EU integracija, ukoliko ne dođe do korijenitih promjena nakon 7.oktobra u BIH.

Svi sagovornici su jedinstveni u jednom: što veća izlaznost birača, a posebno mladih ljudi, koji su uvijek nosioci društvenih promjena, ključ je mogućih promjena na bolje- naveo je Praštalo. Bledski strateški forum ( BSF ) okupio je više od 1000 eminentnih predstavnika političkog, privrednog, kulturnog života iz svih dijelova regiona, Evrope i svijeta. BSF je u proteklih 12 godina postao prepoznatljiv i cijenjen forum, koji se do sada bavio aktuelnim i gorućim regionalnim i svjetskim pitanjima.

PRESS SLUŽBA EVROPSKOG POKRETA

Garic .