Novosti

Bledski Strateški Forum

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danas na Bledu sa radom počinje 13. Bledski Strateški Forum ( BSF ) u kojem će učešće uzeti preko 1000 eminentnih predstavnika političkog, privrednog, kulturnog života iz svih dijelova regiona, Evrope i svijeta.

BSF je u proteklih 12 godina postao prepoznatljivi cijenjen forum, koji se uvijek do sada bavio aktualnim i gorućim regionalnim i svjetskim pitanjima, tako da ga sa pravom pojedini eksperti porede i nazivaju “ Balkanskim Davosom”.

Evropski pokret u BiH je tradicionalno, po peti put, dobio poziv od MVP Slovenije i ministra vanjskih poslova gospodina Erjaveca, da uzme učešće u ovom eminentnom forumu, što je velika čast za našu organizaciju. Na ovaj način Evropski pokret u BiH je, ako ne subjekt sa najviše učešća, onda jedan od najredovnijih sudionika BSF iz BiH u zadnjih nekoliko godina.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak će u svojstvu paneliste, biti najviše rangirani politički predstavnik naše zemlje, dok će Evropski pokret u BiH zastupati Predrag Praštalo. Tradicionalno, BSF otvaraju najviši društveni i politički funkcioneri Republike Slovenije, predsjednik države Borut Pahor, premijer Miro Cerar i ministar Erjavec.

PRESS SLUŽBA EVROPSKOG POKRETA

 

Garic .