Novosti

(VIDEO) Vrijeme je za Evropu: U Travniku dodijeljene plakete Evropskog pokreta u BiH

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ovoga ponedjeljka je održan „Drugi poslovni forum/Društveni dijalog u BiH“ Evropskog pokreta, kao i svečana akademija „Vrijeme je za Evropu“, sve povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH-SBK/Travnik 2017.

 

Na manifestaciji su bili prisutni brojni uzvanici i ugledni gosti kao što su visoki predstavnik u BiH gdin Valentin Inzko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, brojni ministri i načelnici općina, a među gostima je bio i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Evropski pokret u BiH po 13. put obilježava Dan Evrope, a od 2007. godine organizacija dodjeljuje priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima, koji su dali doprinos razvoju i promociji evropskih vrijednosti u BiH i regionu. Od 2010.godine, a povodom ukidanja viznog režima, Evropski pokret vrši i dodjelu najvišeg priznanja naroda, građanki i građana BiH „Orden Evropskog pokreta u BiH. Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo je kazao kako postoji mnogo priča koje su pozitivne te da se Evropski pokret u BiH trudi da ih prepozna i nagradi.

Na akademiji su uručene zahvalnice za doprinos radu Evropskom pokretu BiH, a Vlada SBK je dobila zahvalnicu za podršku procesu EU integracija. Zahvalnice su također dobili načelnici općina a među njima su Admir Hadžiemrić – načelnik općine Travnik, Refik Lendo – načelnik općine Novi Travnik kao i Huso Sušić – načelnik općine Donji Vakuf. Načelnik Hadžiemrić je istakao kako je Travnik zaista počašćen što je bio domaćin ove manifestacije.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je primio povelju počasnog predsjednika Evropskog pokreta u BiH ali i za lidera regiona ove godine. Iza njega je još nekoliko titula dobijenih proteklih godina.

Zahvalnica za posebno vrijedne rezultate i zasluge pripala je dr. Nihadu Selimoviću, predsjedniku UO Univerziteta u Travniku.

VIDEO PRILOG POGLEDAJTE OVDJE

IZVOR: tntportal.ba

Garic .