Novosti

PRESS SLUŽBA - PRESS SAOPŠTENJE

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Počasna predsjednica za internacionalne relacije i međunarodnu suradnju i predsjednik Evropskog pokreta u BiH , Shahrzad Vakilzadeh i Predrag Praštalo danas su imali radni susret u Sarajevu sa ministrom transporta i komunikacija u Vijeću ministara BiH Ismar Juskom.

Tom prilikom predstavnici Evropskog pokreta su resornom ministru Jusku i Vijeću ministara čestitali i u ime građana, pozdravili i pružili punu podršku usvajanju odluke o pristupanju BiH Transportnoj zajednici, što je vrlo značajan korak, koji će ne samo odblokirati sredstva za realizaciju EU projekata odobrenih na nastavnom samitu u Trstu, nego vratiti i ubrzati društvo na putu integracija u Evropsku uniju.

Praštalo je posebno istakao značaj i angažman ministra Juska, koji u dosadašnjem mandatu vrlo profesionalno i društveno odgovorno obavlja svoj posao, a što su i građani ove zemlje prepoznali. Predsjednik Evropskog pokreta je ministru Jusku prenio čestitke i pozdrave komesarke za transport u EU Violete Bulc, sa kojom se Praštalo sastao na marginama Bledskog foruma.

Ministar Jusko i predstavnici Evropskog pokreta složili su se da izgradnja i modernizacija putne infrastrukture mora biti prioritet društva, jer auto-putevi i brze ceste su temelj i osnova napretka i razvoja svake države.

U tom pravcu Evropski pokret je ponudio posredovanje u kontaktima sa mogućim investitorima,putem odjela za međunarodnu suradnju.

 

PRESS SLUŽBA EPuBiH

Garic .